top of page
Mission, Vision og værdier.jpg

Mission

Bedrefamilie.dk tilbyder pædagogisk hjemmevejledning til alle børnefamilier og unge, vejledningen har form af en coachende ligeværdig dialog, hvor udviklingen sker via erkendelse, visualisering og nytænkning. Udfra tesen: ”When you know better – you do better” formidler Bedrefamilie.dk pædagogiske viden samt konkrete mentale- og fysiskeredskaber til at skabe øget trivsel og udvikling i familier.

Siden opdagelsen og beskrivelsen af tilknytningsteorien, af John Bowlby (1907-1990) har tryghed i omgivelserne og relationerne været fundamentet for børn positive udvikling. En teori som er bekræftet mange gange efterfølgende og senest i nyere hjerneforskning, derfor mener Bedrefamilie.dk at alt familie- børne og ungeudvikling skal ske i familiens trygge omgivelser eller et særligt sted som barnet eller den unge vælger, ALDRIG i en fremmede klinik o.l. 

Bedrefamilie.dk hjælper dagligt familier med at udvikle sig fra skældud, frustrationer og adfærdsudfordringer til en Bedrefamilie(.dk)

Vision

Bedrefamilie.dk ser ikke udvikling som et forbigående projekt, men som et konstant vilkår, derfor møder både vejleder og mentor hver dag med en forventning om, at vi lære noget nyt i de relationer vi indgår i løbet af dagen. Bedrefamilie.dk ønsker med tiden at udbrede fysiske vejledninger til hele Danmark, så den fysiske vejledning ikke kun er begrænser til Fyn. Inden for et par år har Bedrefamilie.dk et mål om at skabe vækst inden for samtalegrupper til bonusforældre, skilsmissebørn og børn som oplever mobning i hele landet.

Værdier

Bedrefamilie.dk arbejder altid fagligt og anerkendende, med troen på at: ”Ingen mennesker er blevet mere rigtige, ved at få fortalt hvor forkerte de er!”. Ingen børn er umulige eller forkerte, det er omverden, som endnu ikke har forstået hvorfor barnet finder sin reaktion nødvendig.

Bedrefamilie.dk arbejder med 4 grundværdier, som vi finder nødvendige i en relation for, at et barn udvikler sig positivt:

FORUDSIGELIGHED: Er når barnet har en dagligdag med genkendelighed, derved kender barnet dagens forløb og behøver ikke bruge tankevirksomhed på "hvad skal der nu ske?". Forudsigelighed er ligeledes, at barnet kan stole på de voksnes reaktionsmønster, dvs. den voksne tager altid ansvar på en behagelig og troværdig måde.

ANERKENDELSE: Er når de voksne ser på "hvem er barnet" og ikke "hvad gør/kan barnet". Anerkendelse betyder ikke at alle handlinger er okay, men den voksne gør sig umage for at forstå, hvorfor barnet handler som det gør og hjælper barnet til at sætte ord på det som er svært. Brug aldrig nedsættende og generaliserende sætning, der forener barnet med den uhensigtsmæssige handling fx "ihhh du hænger aldrig din jakke op, du tror bare jeg er din tjenestepige, du er så egoistisk".

LIGEVÆRDIG: Alle har ret til at blive hørt og taget alvorlig. Ligeværd betyder ikke "lige meget magt og ansvar" (se nedenfor), men retten til at blive hørt og taget alvorlig er lige for både børn og voksne.

ASYMMETRISKE RELATIONER: For at børn har den fornødne ro og energi til at udvikle sig, har de brug for en asymmetrisk relation til de nære voksne. Det er altid de voksnes ansvar at tage vigtige beslutninger, samt skabe grundlaget for en stabil bæredygtig ramme for familien. 

Udover det overskyggende mål at skabe et socialt bæredygtigt fundament hos de familier som Bedrefamilie.dk er i kontakt med, har virksomheden omtanke for generel bæredygtighed herunder klimaet, derfor er transport i en radius af 10 km. via cykel

Et MÅL uden en PLAN, er blot en DRØM

bottom of page