

Der er mange både usagte og italesatte samfundskrav samt forventninger til en teenager. Ikke mindst teenagernes egne krav til udseende, karakter i skolen, man skal være tilgængelig 24/7 både personligt og online. Mange unge træder ind på arbejdsmarkedet, store valg for fremtiden skal træffes i en alder, hvor der samtidig sker en række fysiske og kemiske forandringer i kroppen. Det sociale liv ændre sig ofte i forhold til venner, kærester og fester. For nogle unge giver disse forandringer en ny social status eller nye forventninger til den unges handlinger og personlighed. Flere unge dropper fællesskabet i sportsklubben, som de ellers hidtil har været glade for, fordi det efter alle de nye krav virker uoverskueligt fysisk og mentalt. Dette kan resultere i, at den unge får vægtproblemer, dårlig selvværd og ikke får de naturlige “lykke-hormoner” som fysisk aktivitet giver, hvilket kan resultere i, at den unge føler sig hyppigt trist og træt.
Er du ung eller forælder til en ung, som kender nogle af nedenstående udfordringer eller nogle helt andre udfordringer? Tøv ikke med at anvende "kontakt-knappen" nedenfor, du tilbydes en uforpligtende samtale omhandlende, hvordan Bedrefamilie.dk kan hjælpe unge.
De typiske udfordringer Bedrefamilie.dk beskæftiger sig med er:
-
Ofte ondt i maven eller hovedpine
-
Følelsen af ensomhed
-
Følelsen af ofte at være trist og træt
-
Har opbygget en facade, for at skjuler hvordan man egentlig har det
-
Oplever frygt som beskrevet her: "Frygt - inden angst"
-
Vrede eller usikkerhed i forbindelse med forældres skilsmisse
-
Svært ved at sove pga. tankemylder eller bekymringer
-
Gentagne episoder af uro i kroppen og vrede
-
Introvært / indelukket
-
Svært ved at mestre selvkontrol
-
Høje krav til sig selv
-
Unge med stresssymptomer
-
Skolevægring se: "Skolevægring"
-
Udsat for mobning
-
Frygt for fremtiden
-
Spiseforstyrrelser
Forløbet
Coachende vejledning til unge tager udgangspunkt i, hvordan den unge selv synes vejledningen bedst kan hjælpe dem. Oftest er det bedst kun at tage en kort indledende snak med hele familien om udfordringen. Den unge er sjældent klar til indledningsvis at fortælle familien alle de rigtige følelser eller handlinger. Via coaching og samtalemodeller finder Bedrefamilie sammen med den unge frem til kernen i problematikken, ofte er det først efter vejledningerne, at den unge selv forståer, hvorfor han/hun har handlet og følt som de har. Under vejledning laver I som familie en handleplan for,, hvordan alle kan bidrage til og støtte den unge i de konkrete situationer, som er svære for den unge.
Det kan som forælder være utrolig frustrerende, at du ikke kan hjælpe din teenager, nogle føler det er mærkeligt at give opgaven videre til “fremmede”. Som familie er I forbundet via følelser, dette kan gøre det svært at arbejde konstruktivt og ærligt. Den unge ved, at vejlederen ikke har personlige følelser involveret og via stor pædagogisk faglighed og coachende-teknikker faciliter Bedrefamilie en proces via bl.a. visualiseringer, som giver den unge og jer som familie en konkret handleplan, samt de mentale-værktøjer det kræver for, at I alle handler anderledes, næste gang den unge står i en lignende situation, som tidligere har udviklet sig kritisk.
Efter et endt vejledningsforløb er de muligt at tilmelde den unge et mentorforløb, for at fastholde og sikre den fortsatte udvikling og trivsel. Se mere her: "Mentorforløb".